Kúpiť merino oblečenie – e-shop

Sprievodca výberom
merino oblečenia


Merino oblečenie  >  Vyskúšajte merino boxerky

Vyskúšajte merino boxerky

Boxerky a ďalšia spodná bielizeň z merino vlny je mimoriadne vhodné pre priamy kontakt s telom. Oproti syntetike vyniká merino vlna priedušnosťou a dobrou reguláciou tepla z oboch strán.

Spodnú bielizeň z merina odporúčajú lekári športovcom, ale stále viac sa rozširuje aj medzi bežnými užívateľmi na každodenné nosenie.

Vítaná je tiež antibakteriálna vlastnosť merino bielizne, ktorá ju predurčuje aj na použitie pri dlhých túrach, pretože sa nemusí tak často prať. V obmedzených podmienkach stačí vyvetranie alebo prepláchnutie merino oblečenia v studenej vode.

Merino boxerky vás v zime zahrejú, na letných akciách ochladia

Mnohé druhy spodnej bielizne sú nedostatočné počas veľkej zimy a značne nepohodlné v letnej horúčave, teda je problematická veľkú časť roka. To však neplatí o boxerkách a ďalšej bielizni z merino vlny. Jej vynikajúce termoregulačné vlastnosti posilňuje ešte bezšvová technológia a anatomický tvar. Za prijateľnú cenu v nich získavate nadštandardné oblečenie na šport aj bežné nosenie.

Výborné aj na bicykel - prevencia prechladnutia a bolesti kĺbov

Merino boxerky možno poradiť aj cyklistovi, ktorý sa o tému spodného prádla zaujímal v internetovej diskusii na serveri Cestovanie iDnes: "V lete jazdím naostro len v nohaviciach s vložkou. Ale čo v zime, keď v medzinoží prituhuje? Klasické slipy škrtia a niečo by to rozhodne chcelo." Účastníci diskusie mu poradili "bielizeň bez švov", vtipálkovia aj "bez vší" a tiež "dať nohy k sebe" - že to bude aj estetickejšie.

Teraz už ale vážne. Jeden diskutujúci uvádza: "No mne kedysi tiež pripadalo také chlapské, vzdorovať v zime mrazu, a teraz mám problémy s kĺbmi." A práve tomu merino oblečenie predchádza.

Zhrnutie: vplyv vlákna merino vlny na oblečenie

  • vretenovité bunky sa starajú o perfektnú termoreguláciu - v zime hrejú, v lete chladia
  • duté vlákno je mimoriadne priedušné, takže zaisťuje komfort každú minútu
  • vysoká absorbcia (okolo tretiny vlastnej hmotnosti) a odvod vlhkosti (potu)
  • lanolín udržiava merino bielizeň bez zápachu i po opakovanom prepotení

Základom merino bielizne je vlna z výnimočných oviec plemena Merino, ktoré sa chovajú najmä na Novom Zélande a v Austrálii.

Zdieľajte článok



Odporúčame merino oblečenie






Ďalšie novinky

Merino pre bábätká

Úžasné vlastnosti merino vlny sa stále častejšie využívajú aj v oblečení pre bábätká a batoľatá. K dispozícii sú body, overaly, tričká a mnoho ďalšieho.

Vyskúšajte merino boxerky

Boxerky a ďalšia spodná bielizeň z merino vlny je mimoriadne vhodné pre priamy kontakt s telom. Oproti syntetike vyniká merino vlna priedušnosťou a dobrou reguláciou tepla z oboch strán.

Merino je merino! Aj v lete na hory

Merino oblečenie je ideálne aj pre letné športové aktivity. Zatiaľ čo v zime svojho používateľa zahrieva, v lete ho naopak chladí a ochraňuje pred prehriatím či prienikom UV žiarenia. Hodí sa pre dospelých aj detských športovcov.

Merino, alebo syntetika?

Merino oblečenie má prirodzené antibakteriálne účinky, preto sa v ňom budete cítiť dobre dlhšie ako v oblečení zo syntetiky. Avšak merino tiež dlhšie schne, s čím treba počítať.

všetky novinky



Parse error: syntax error, unexpected ''http://www.xn--termoprdlo-obl' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING), expecting ')' in /mnt/data/accounts/e/enti/data/www/merinooblecenieeu/templates/footer-cz.php on line 31